Gott Nytt 2009!

Jag skålar in året med alkoholfritt och en dunderförkylning men hoppas och tror att året kommer bli lika bra som jag vill.

GOTT NYTT ÅR ALLA MÄNNISKOR!

Förfest hos bästa Marina och Ronny innan vi gick på Mustach i mässhallarna.

 
Ronny kan det här med i lira gitarr! Snacka om att gå in fört!


Man kan ju iallafall LÅTSAS att man är hårdrockare...!

Segergesten!!! Jag sjöng så stämmbanden höll på att gå av dagen efter....

O de gjorde Anders och Ronny också!

.... och Pierre!

Rock on älskling.

Julafton idag!

Idag har vi julafton. Jag håller mitt schema med mat och annat så nu är jag ganska lugn. Har visserligen stått vid spisen sen kl. 9.30 och jag är ensam med barnen så det är lite stressigt när man vill hinna med o va den där snälla mammam som lyssnar och leker mellan varven.... Anders slutar jobba kl. 15.30 och han är VARMT välkommen hem. Hoppas hoppas nu att jag inte satt upp för stora förväntningar på dagen, då blir jag bara besviken. Undrar vad jag får av Anders i julklapp... Jag gissar starkt på: 1. En ny, RÖD elvisp 2. En ny laddningsbar dammsugare 3. Ett nytt strykjärn. Så sexigt blir det nog! But - you never know!

Köttbullar och julgodis

Ja kan ni tänka er. Vi har gjort våra första gemensamma köttbullar. O mot slutet blev dom till o med runda! Jag höll på att slänga smeten där ett tag efter första pannan med köttbullesmet som sakta men säkert förvandlades till biffar..grumf.O så har vi gjort knäck som blev- perfekt. Använde mig faktiskt av stektermometer och det gjorde susen. Perfekt vid +125 grader. Anders fick fylla dom där jävla knäckformarna annars hade jag förmodligen varit på väg att slänga även den. Ett tips jag fick va att smörja in plåten med matolja innan man fyllerformarna för då välter dom inte omkull. TACK för det tipset! Tålamod när det gäller sånt här är definitiv INTE min grej. Det ska gå snabbt och enkelt. Ja och så gjorde jag ju faktiskt fudge men den ligger redan i soporna......


Äntligen julledig!


Ledig läääänge, lääänge..... Jobbar inte förrens nästa fredag och det ska bli sååååå skönt. Nu ska vi bara njuta av julen o ta det lugnt. Granen är redan klädd och paketen färdigköpta så när som på en julklapp till Store Herr dahlström. Så den där paniken som brukar infinna sig känns inte av, ännu...

Nu ska vi mosa ner oss i soffan o kolla på film. Kramar!

Är Tomas Quick inte skyldig till allt som sägs längre?

Jag blir livrädd men inte förvånad om det som sägs om Tomas Quick är frammanipulerat av mäktiga människor som kan använda sin makt på sjuka människor. Men- jag har svårt att tro att det är så!? Kan det vara så hemskt? vem är i så fall sjukast? Åklagaren eller tomas Quick?


Jordbävning minsann.

Igår va det jordbävning.... Jag kände inte av den men Anders undrade på morgonen varför det skallrade i rutorna och det va fler som hade känt av den. TUR att jag sov annars hade jag väl trott att jordens undergång var nära. Jag tycker det är lite läskigt att det händer mer och mer saker i vårt avlånga land. Jag vill inte ha översvämningar, stormar och jordbävningar. Men - jag tror det är vi människor som framkallar dessa klimatförändringar och om några hundra år ser det nog helt annorlunda ut än nu. Usch.

Vad tycker ni är ett MÅSTE på julbordet?

Jag ska göra mitt första riktiga julbord i år. O JAG tycker att det finns en väldans massa onödiga maträtter som andra tycker är jätteviktiga. Så nu undrar jag vad jag MÅSTE ha med? Jag har tänkt ha:

Julskinka
 korvar
rökt och gravad lax
löksill
janssons frestelse
omelett
rödkål
rödbetssallad
prinskorv
köttbullar
ostar
kex
vindruvor

INTE dopp i grytan eller kåldolmar för det äter jag själv aldrig, gör ni? Till efterrätt risgrynsgrädde med min underbara specialare citrusfrukter inlagda i sockelag med julkryddor. Superdupergott!
MEN - vad fattas tycker ni?

Bilder från helgen.

Sötaste tomten
Sötaste tomten tillsammans med sötaste och bästa fröken Irene. Det va väldigt spännande att gå tomte i luciatåget, o lite läskigt...
Pepperkakshus 
Här dekorerar Felix och mamma vårat fina pepparkakshus.

O här har vi slutresultatet!

O så måste jag bara få visa Anders oerhört vidriga frukost.

hej å hå!

Har nästan gömt bort att jag HAR en blogg! Idag har jag städat, det är mycke städa nu. Det känns ganska bra när det närmar sig jul. Just nu väntar vi på att Janssons frestelsen ska bli klar, vi tjuvstartar lite på julen! Men tomtarna får stå kvar ett par veckor till, jag blir så fort trött på dom. Jag går fortfarnade och funderar och funderar. har fått en ide om att jag skulle vilja öppna ett kafe o jag vet precis hur det skulle se ut och vad det skulle heta och vem jag ska ha som kompanjon! Dig marina, så klart. Vi har ju pratat om det förr och NU käner jag att klockan snart är slagen. Men det är väl bara ett av mina vanliga infall som jag snart glömmer bort. Nu måste jag kolla ugnen!

Mycket funderingar...

Har mycket funderingar just nu... Vad vill jag? Vad orkar jag göra just nu i mitt liv och vad vill jag prioritera? Att arbeta med det jag gör och ha dålligt samvete över att orken inte finns när man kommer hem från jobbet eller byta jobb och vänta med att jobba i psykiartin tills barnen är större. Jag vet verken ut eller in.
O så är jag så jävla irriterad på vissa männsikor just nu. Varför tror en del att det är okej att klanka ner på mig bara för att jag inte alltid är så jävla käck?!
Ge mig jul nu!

Pengarna rullar iväg...

Ja så har man köpt två julklappar på Netonnet. Ja summan av kardemumman blev att jag är 2000 kr fattigare... Men jag är nöjd med mina inköp.  Anders skulle gå o köpa julklapp till mig igår, undrar vad minsann. Hmm, jag blir så förbaskat nervös och nyfiken. Men- jag talade om att jag INTE vill ha en elvisp eller dylikt.
Fan va de e kallt i de här huset! Det känns som att man borde bosätta sig i pannrummet och lasta in en vedklamp i minuten. Brr!

Vardagslyx

Lax och avocadomacka.
Ibland behöver man skämma bort sig lite...
O kallrökt lax smakar himmelskt gott.

Fullt ös KLIPPT hela tiden ;-)!


Idag klipper vi oss alla tre. O vi har olika tider allihop så det är ett jäkla ravlande.... Vi får väl ta o visa resultatet ikväll om jag orkar o hinner.


Jag mår faktiskt bra...

Har lite svårt att finna mig tillrätta här. Jag kanske helt enkelt lägger ner bloggandet. Vi får se...
Jag börjar jobba kl.16 och innan det ska jag köpa Evelinas julklapp. Tror hon kommer bli överlycklig! Vad det blir tänker jag inte berätta med risk för att hon läser detta.
Idag har jag och Felix tagit det lugnt hela dan. Han bara tvättat och strukit lite, som vanligt! Det är så skönt att jag tillåter mig att ta det lugnt ibland. Hej då med er bloggare.

RSS 2.0